Hae asuntoa

Vuokra-asuminen palvelupaketilla

Vuokra-asuminen palvelupaketilla on tarkoitettu ikäihmisille, jotka heikentyneen toimintakyvyn vuoksi tarvitsevat melko paljon apua ja tukea päivittäisissä toiminnoissa, mutta heidän kohdallaan eivät vielä täyty ne kriteerit, joita Tampereen kaupunki käyttää myöntäessään ikäihmisille ympärivuorokautista hoitoa.

Esite (pdf) ja hakemuslomake (pdf)

 

 

Seniorivuokra-asunnot

Seniorivuokra-asunnot ovat tavallisia vuokra-asuntoja senioritaloista. Asukkaiden on oltava taloyhtiöstä riippuen vähintään 55–58 vuotta täyttäneitä. Mikäli asuntoon on muuttamassa pariskunta, vähintään toisen on täytettävä ikävaatimus.

Seniorivuokra-asuntoihin voit halutessasi ostaa siivouspalvelua, turvapalvelun tai kotihoidon palveluja. Lisätietoa Pirkanmaan Senioripalvelut Oy:n nettisivuilla.

Asuntotiedustelut

Tampereen Vanhuspalveluyhdistys ry
Jouni Ojanen
050 9131 781
jouni.ojanen@tvpy.fi

 

Palvelupaketti ja kotihoitopalvelut
Pirkanmaan Senioripalvelut Oy
Riikka Tajakka
050 352 9839
riikka.tajakka@tvpy.fi

Lyhytaikainen vuokra-asuminen

Lyhytaikainen vuokra-asuminen tarjoaa väliaikaisen majoitusratkaisun esimerkiksi omassa asunnossa tapahtuvan korjaus- ja remontointityön ajaksi. Asunnot sijaitsevat senioritalossa, joten asukkaan on oltava vähintään 55-vuotias. Mikäli asuntoon on muuttamassa pariskunta, vähintään toisen on täytettävä ikävaatimus.

Lyhytaikaiseen vuokra-asumiseen yhdistys vuokraa 8 kalustettua tupakeittiöllistä yksiötä. Asuntoja vuokrataan 1–6 kuukauden ajaksi. Vuokralainen maksaa 500 euron vuokratakuun, joka palautetaan vuokrasuhteen päätyttyä asunnon tarkastuksen jälkeen, kun asunto on kunnossa.

Kaukajärven Katriina asunto-osakeyhtiössä asunnoilla on yhteinen aulatila, jonka kautta asuntoihin kuljetaan. Asunnot ovat vuokra-asuntoja eikä asukkailla ole hoitosuhdetta vuokranantajan tai Pirkanmaan Senioripalvelut Oy:n kanssa. Asunnoissa voi asua vain itsenäisesti toimeen tulevat henkilöt, joilla ei ole edennyttä muistisairautta.

Jos vuokralaisella on käytössä kotihoidon palveluja tai turvapuhelinpalvelu, ne voi siirtää Katriinaan asumisen ajaksi. Silloin on tärkeää, että vuokralainen ilmoittaa hyvissä ajoin muutosta kaupungin kotihoitoon tai sille yritykselle, jolta hän on palvelun tilannut.

Esite (pdf)

Seniorivuokra-asunnot ja lyhytaikainen vuokra-asuminen

Tampereen Vanhuspalveluyhdistys ry
Jouni Ojanen
050 9131 781
jouni.ojanen@tvpy.fi

Palveluasuminen ja tehostettu palveluasuminen

Jos palveluntarpeesi on suuri, voit hakeutua asukkaaksi Tampereen kaupungin asiakasohjauksen kautta. Silloin asut vuokra-asunnossa, johon järjestetään palveluja tarpeesi mukaan:

  • Palveluasumisen asiakkaana saat henkilökohtaisen palvelu- ja hoitosuunnitelmasi mukaisesti tarvittaessa joka päivä (klo 7 – 22) ohjausta, tukea ja apua päivittäisissä toiminnoissa. Voit osallistua toimintakykysi mukaan jokapäiväisiin askareisiin, kodinhoitoon, yhteisölliseen toimintaan ja harrastuksiin.
  • Tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu sinulle, joka tarvitset ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa.

Palveluasuminen ja tehostettu palveluasuminen

Tampereen kaupungin Kotitori
03 5656 5700